085 - 20 10 687 BPM CalculatorOfferte aanvragen

Corona-updates voor auto import- en exportprocedures

Wij houden je op de hoogte

Update 13-5-2020: BPM-voordeel door nieuwe regelgeving

 • Er verandert per 1 juli 2020 een hoop op het gebied van de BPM-regelgeving. Om te voorkomen dat je te veel BPM betaalt leggen wij hierbij, in samenwerking met 123BPM.nl, de aanstaande verandering van NEDC 2.0 naar WLTP uit. Lees verder...

 • Met onze speciale BPM Calculator kan je nu heel snel en eenvoudig zelf je bruto BPM berekenen. Dan weet je zeker dat je niet te veel BPM betaalt. Bereken hier hoeveel BPM je kan besparen...

Update 20-4-2020: Snel je auto op NL-kenteken

 • Bedrijven zonder RDW-erkenning kunnen momenteel geen auto’s registreren bij de RDW. PRO Automotive biedt autobedrijven die problemen ervaren bij de RDW-invoerregistratie een speciaal RDW-noodpakket zodat zij toch snel een NL-kenteken kunnen ontvangen.

Update 10-4-2020: Laatste nieuws met betrekking tot de RDW importprocedure Corona

 • De tijdelijke importprocedure is uitgebreid met lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers.
 • Lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers met een EU/ EVA kentekenbewijs of nieuwe, ongebruikte reeds goedgekeurde voertuigen met een Certificaat van Overeenstemming(CVO) kunnen worden ingeschreven in het kentekenregister zonder fysieke identificatie.
 • De eerder gestelde eis dat het voertuig verkocht moet zijn, is komen te vervallen.

Update 6-4-2020: Start tijdelijke corona procedure bij Import

 • Vanaf heden is het mogelijk om via een tijdelijke procedure voertuigen in te schrijven. De voertuigen kunnen worden voorzien van een Nederlands kenteken mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Voertuigen die al verkocht zijn in Nederland en afkomstig zijn uit EU-landen komen als eerste in aanmerking voor deze procedure.
 • Het betreft hier een tijdelijke werkwijze welke uitsluitend bedoeld is voor RDW- erkende bedrijven. De benodigde documenten worden centraal aangeleverd en zullen vervolgens worden beoordeeld door de medewerkers van de RDW.
 • Indien de documenten voldoen aan alle eisen zal er een bevestiging volgen dat het RDW proces is afgerond waarop het BPM rapport volgt.In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek en de RDW kan achteraf ook nog steekproeven uitvoeren.
 • Wij staan u graag bij met advies, u kunt ons dan ook altijd benaderen als u nog vragen heeft over de voorwaarden en de eisen waar de aanvraag aan moet voldoen.

Update 20-03-2020: Export, KFZ Brief & BPM teruggave nog ‘gewoon’ mogelijk.

 • De RDW diensten voor export zijn op het moment van dit schrijven nog gewoon in gebruik. En ook hiervoor geldt dat het allemaal doorloopt op de manier waarop u van ons gewend bent.
 • Ondanks de onderbezetting op kantoor krijgen wij het als team en de enorme inzet van onze medewerkers vanuit huis nog steeds voor elkaar om aan alle vraag te voldoen en op tijd te leveren. #trots!
 • Wij hebben elke dag contact met de Duitse Toelatingsautoriteiten en deze blijven vooralsnog wel geopend voor onze KFZ Brief aanvragen. De meeste Zulassungsstelle zijn of worden wel gesloten voor publiek maar daar vallen wij niet onder. Tot op dit moment loopt alles nog op de gebruikelijke manier door en kunnen wij dus nog ‘gewoon’ leveren. Wel adviseren wij u om uw aanvragen toch zo snel mogelijk in te dienen om een eventuele complete ‘lockdown’ voor te zijn.
 • De Belastingdienst werkt de BPM-teruggave verzoeken ook nog steeds af. Wij wijzen u er op dat u wel in het bezit moet zijn van alle benodigde bescheiden m.b.t. BPM teruggave verzoeken. Hieronder valt ook het transportbewijs (CMR/transportverklaring).
 • Vanzelfsprekend informeren wij onze klanten direct als er een wijziging (aanstaande) is en kunt u dat ook op deze Corona-update lezen. Wilt u ook graag per e-mail op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een e-mail naar info@proautomotive.nl en dan voegen wij u toe in onze mailing.
 • Rest ons iedereen veel sterkte te wensen in deze tijden. Let op elkaar en help elkaar zodat we er straks gezamenlijk nog sterker uit komen! Mocht u ergens hulp kunnen gebruiken, laat het ons dan weten!

Update 17-03-2020: RDW keuringsstations gesloten. Alleen noodzakelijke dienstverleningen blijven open

 • Met ingang van vandaag zijn alle RDW keuringsstations gesloten voor niet noodzakelijke keuringen. Invoerkeuringen van personenauto’s zijn in ieder geval tot 6 april 2020 niet mogelijk. Zodra er meer nieuws bekend is informeren wij u.
 • Onderstaand de officiële berichtgeving van de RDW. Bekijk de volledige berichtgeving van de RDW hier.
 • Helaas hebben we momenteel allemaal rekening te houden met het corona virus en dat betekent dan ook dat iedereen er alles aan doet om het virus te stoppen. Vanzelfsprekend zetten wij ons ook in om het virus te stoppen en volgen wij de adviezen op.
 • Bij ons werkt iedereen, waar mogelijk, zo veel mogelijk vanuit huis en werken wij momenteel conform het noodplan. Toch lopen alle processen ‘gewoon’ door en kunt u er op vertrouwen dat u als klant minimale hinder zal ondervinden van het noodplan. Maar…
 • Het gevolg van deze noodzakelijke maatregel betekent ook dat onze branche dit gaat merken. Op het moment van dit schrijven  - maandag 16.03.2020 - zijn er al merkbaar strengere maatregelen van kracht, maar verwachten wij dat er internationaal een uitbreiding van het maatregelenpakket zal volgen welke grote impact op de import en exportdiensten zullen hebben. Preventief willen wij via deze weg dan ook alvast informeren over de mogelijke gevolgen die ook voor u impact hebben.

RDW-keuringen

 • Vandaag heeft de RDW Amsterdam aangegeven alleen de noodzakelijke keuringen nog uit te voeren en alle overige dienstverleningen voorlopig op te schorten. Wij verwachten dat de andere RDW keuringsstations zullen volgen en dat er binnenkort (voorlopig) geen importkeuringen meer gedaan kunnen worden. Mocht er vanuit andere RDW-keuringsstations nieuws zijn dan informeren wij u direct. Mocht u nog spoedopdrachten hebben, geef deze dan z.s.m. aan ons door zodat wij deze nog kunnen inplannen. Helaas kunnen wij niks garanderen, maar wij zullen er alles aan doen om uw voertuigen toch gekeurd te krijgen.

Zulassungsstelle

 • Net zoals bij de RDW in Nederland zien we in Duitsland bij de Zulassungsstelle ook de eerste maatregelen tegen het coronavirus: Zulassungsstelle in Hannover is met ingang van vandaag dicht tot nadere orders.
 • Ook hier geldt dat wij verwachten dat andere Zulassungsstellen dit voorbeeld gaan volgen. Ondanks dat wij meerdere Zulassungsstelle gebruiken voor de KFZ Brieven kunnen wij bij een nationale sluiting van de Zulassungsstelle geen KFZ Brieven leveren. Laten we hopen dat het niet zo ver komt, maar mocht het gebeuren dan zullen we u direct informeren en adviseren.

Taxaties

 • Mocht het zo ver komen dat de RDW landelijk geen importkeuringen/inschrijvingen meer uitvoert, dan zullen wij ook wachten met taxeren. Dit doen we omdat de handelsprijzen zullen dalen en dit weer gevolgen heeft voor de taxatie (meer voordeel) maar ook om de maximale afschrijving (tijdsevenredig) te kunnen hanteren.
 • Mocht u om een andere reden toch alvast een taxatierapport willen dan kunnen wij u deze uiteraard gewoon leveren.

Non-EU keuringen

 • Voor de individuele typegoedkeuringen zijn wij afhankelijk van Duitse keuringsinstanties en de Zulassungsstelle. Voor zover nu bekend loopt alles gewoon nog door maar dit kan op elk moment wijzigen. Mocht er iets wijzigen dan informeren wij u direct.

Algemene maatregelen

 • Wellicht ten overvloede, maar bij PRO Automotive nemen we alle nodige maatregelen om verspreiding en het oplopen van virus te voorkomen. Wij hanteren alle voorschriften van het RIVM betreffende hygiëne en daarom houden wij gepaste afstand en vermijden elk niet noodzakelijk persoonlijk contact.
 • Wij beseffen dat het soms raar voelt maar wij vertrouwen op uw begrip en medewerking. Laten we ons gezamenlijk sterk maken tegen COVID-19 en zorgen dat we het virus zo snel mogelijk onder controle hebben!

Vragen en overige informatie

Wij hopen dat alle eventuele gevolgen uitblijven en dat het blijft zoals het nu is, maar helaas hebben wij dat niet in eigen hand. U mag er op vertrouwen dat wij u altijd direct en volledig informeren bij wijzigingen en dat wij er alles aan blijven doen om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. 

Namens het gehele PRO Automotive team danken wij u voor uw begrip en medewerking.

Stel je vraag aan PRO Automotive

Aanhef *

Als je eventuele documenten hebt van het voertuig voeg deze dan hieronder toe.

Direct contact

PRO Automotive is dé B2B-specialist in auto import- en exportdienstverlening. Wij verzorgen de complete papierwinkel, zodat je gegarandeerd de juiste BPM terugkrijgt of betaalt.

085 - 20 10 687 maak een afspraak

Geen gedoe bij auto import en export
085 - 20 10 687