Youngtimers in trek

post

 

Er zijn als ondernemer veel opties op het gebied van het kiezen van de juiste auto. Zo is het natuurlijk mogelijk om te leasen of om zakelijk een nieuwe auto met een lage bijtelling aan te schaffen, maar tegenwoordig zijn ook de youngtimers zeer in trek. Je kan namelijk een groot fiscaal voordeel halen uit het rijden met een auto tussen de 15 en 25 jaar.

Luxe & Comfort

Zo is het mogelijk om een auto te rijden welke toentertijd een heus premium model was. Denk aan een BMW 5-serie of een Jaguar X-type welke rond 2002 uit de fabriek is komen rollen. Vaak zijn deze auto’s totaal niet ‘out of date’ en zitten ze boordevol fijne opties. Een luxe youngtimer doet niet onder voor een nieuwere auto, maar je behaalt er wel de voordelen mee.

Lage bijtelling

Zo wordt er bij een youngtimer niet uitgegaan van bijtelling over de de cataloguswaarde, maar van de dagwaarde. Het percentage van de bijtelling ligt wel hoger en is maximaal 35%. Afgaand van de CO2 uitstoot kan de bijtelling lager uitvallen. Stel je koopt een BMW 5-serie uit 2002 en betaald hier 8.000 euro voor dan is de maandelijkse bijtelling 100 euro. Naast de aantrekkelijke lage bijtelling geniet je ook van de fiscale voordelen van het zakelijk rijden.  Hierdoor is het rijden van een youngtimer zéér aantrekkelijk.

Youngtimer importeren

Het is dan ook erg interessant om een youngtimer uit bijvoorbeeld Duitsland te importeren, vaak staan ze daar goed in de opties en zijn ze stukken goedkoper dan in Nederland.

Interesse in de import van een youngtimer? PRO Automotive biedt alle juiste pakketten om je snel op weg te helpen. 

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: